TUSSENSTAND GEHOORAPPARATEN

In september kwamen de gehoorapparaten uit Nederland aan bij ons in Indonesie. In totaal zijn er meer dan 50 goedwerkende gehoorapparaten gedoneerd. Direct na ontvangst hebben we contact opgenomen met onze partner-organisaties om deze uit te delen aan de mensen met gehoorproblemen die op de wachtlijst staan. In oktober kregen de eerste mensen van de wachtlijst een gehoortest en werd er een afdruk gemaakt van hun oor, zodat er een speciaal oorstukje voor hen gemaakt kon worden.

Donderdag 4 november 2016 mocht ik, namens Harapan Baru Lombok, een gehoortest bij “SLB Dharma Wanita” bijwonen en zien hoe de eerste gehoorapparaten uitgedeeld werden. Drie personen kregen een gehoortest, en nog eens twee personen kregen hun gehoorapparaat overhandigd. In totaal zijn nu meer dan tien mensen geholpen.

Het is bijzonder om te zien hoe met nog erg oude apparatuur en gedoneerde vellen vanuit Nederland de tests werden afgenomen. Gelukkig kregen alle deelnemers goed nieuws, waarschijnlijk zou een gehoorapparaat hen allemaal kunnen helpen. Na de tests werd er een gelijk een afdrukje gemaakt, zodat ook zij na twee weken hun eigen gehoorapparaat mogen ontvangen.

Daarna werden de gehoorapparaten getest. Het was erg mooi om te zien dat niet alleen de gehoorapparaten een tweede leven hebben gekreten, maar ook de slechthorenden hier. Namens alle mensen die een gehoorapparaat hebben ontvangen mag ik iedereen bedanken voor jullie hulp en de steun.