MICRO-ONDERNEMINGEN

Veel mensen met een beperking op Lombok zitten werkloos thuis. Er zijn weinig mensen die met hen willen werken, omdat er nog een groot stigma rond het hebben van een handicap hangt. Zo denken sommige mensen dat deze mensen gestraft zijn door God, anderen denken dat zij niet hard kunnen werken, of dat het hebben van een handicap besmettelijk is.

Harapan Baru Lombok helpt deze doelgroep aan het werk. Dit gebeurt door het begeleiden van mensen met een beperking naar vast werk of het helpen bij een opzetten van een micro-onderneming. Zo wordt hulp geboden bij het regelen van stages bij lokale succesvolle ondernemers, het regelen van kredieten en bij marketing van de zelfgemaakte producten. De deelnemers worden elke week bezocht, om zo de voortgang te meten en hen op praktische wijze te ondersteunen.

Daarnaast hebben veel mensen met een beperking vaak weinig zelfvertrouwen en zijn ze vaak beperkt zelfredzaam. Dit komt omdat zij vaak langdurig uitgesloten werden van deelname aan de maatschappij en daardoor afhankelijk waren van hun families. Daarom bieden wij hen ook training op het gebied van levensvaardigheden aan.

Dit wordt gedaan tijdens huisbezoeken. Naast het verbeteren van de micro-onderneming helpen wij hen ook bij het (her)inrichten van hun leven. Dit kan bijvoorbeeld het regelen van een identiteitskaart zijn, het repareren van het huis, of het belang van sparen voor de toekomst. Naast praktische ondersteuning bespreken wij ook het ‘onderwerp van de week’, waarbij samen met de deelnemer wordt gebrainstormd over onderwerpen als ‘tienerhuwelijken’, ‘schoonhouden van de omgeving’, ‘gezonde voeding’ en ‘belang van sparen’.

PROJECTMAP

Op onderstaande kaart staan de micro-ondernemingen die Harapan Baru Lombok heeft kunnen helpen oprichten. Als u op de foto’s klikt krijgt u meer informatie over die ondernemingen.

OVERZICHT DEELNEMERS

Hieronder vindt u de micro-ondernemingen die Harapan Baru Lombok heeft kunnen helpen oprichten. Als u op de foto’s klikt krijgt u meer informatie over die ondernemingen.