Benefietdiner Harapan Baru

Op vrijdag 23 februari vond het Benefietdiner van Harapan Baru plaats.

Wij waren met het voltallige bestuur en zo’n tien vrijwilligers vanaf de ochtend in touw om het eten voor te bereiden en de zaal aan te kleden in ’t Dorpshuus in IJzerlo. Voorzitter Frank Timmermans, de grote organisator en meesterkok, had al een paar dagen van voorbereiding achter de rug!

Vanaf 18.30 uur kwamen de 65 gasten binnenstromen. Er werd een voorafje en een lekkere soep geserveerd. Tussen de gangen door hadden we een rechtstreekse verbinding met Nick en kreeg Lia Marsandi, die de leiding heeft over het team Harapan Baru Lombok, het woord. Ze vertelde over de verschillende projecten op Lombok. Ook werd er deze avond een veiling gehouden om geld in te zamelen voor de ‘gereedschap-theek’, een uitleenservice van gereedschappen.

Het rijsttafel buffet was zeer uitgebreid. Maar liefst 18 gerechten en 6 bijgerechten konden opgeschept worden! De gasten lieten het zich goed smaken!!! Ter afsluiting was er ijs met vruchten en daarna mocht koffie/thee met de Indonesische specialiteit spekkoek niet ontbreken.

De verkoop van zelfgemaakte kaarten van Marja van Ewijk (moeder van Nick) maakte de avond compleet!

Het benefietdiner was een grandioos succes. De vele vrijwilligers hebben met veel plezier geholpen bij de voorbereiding van het eten en bij de aankleding van de zaal. Er is enorm veel werk verricht. Hiervoor onze welgemeende dank!!

Dank ook aan alle gasten die het aangedurfd hebben om zich op te geven voor de maaltijd! We hadden niet durven hopen dat zoveel mensen zich op zouden geven om te komen eten  en op die manier Harapan Baru zouden steunen!

En een hartelijke dank aan de sponsoren die ons ingrediënten voor het buffet geschonken hebben (Wildenbeest Poultry, Melkveebdrijf Koskamp, Wegdam Eieren en De Heideman). Ook dank aan de beheerders van ’t Dorpshuus in IJzerlo en aan Ons aller Belang.

De opbrengst van deze happening mag er zeker zijn: ruim 4000 euro!! Dit geld gaat gebruikt worden voor jongerenprojecten in de dorpsgemeenschappen van West Lombok.