COMMISSIE VAN AANBEVELING

Dr. Muchammadun, The Department of Islamic Community Development, Mataram State Islamic University

I have known Harapan Baru Lombok Indonesia for over four years (and the cooperation is still ongoing). I believe Harapan Baru Lombok Indonesia has strongly emphasized the (economic) empowerment of persons with a disability. I have seen how Harapan Baru Lombok advocates for them, bringing participatory actions from other groups and communities within the society. The impact that Harapan Baru Lombok has brought is not just limited to livelihood provision for the impaired but also raising awareness and local ownership and participation from the community members to share a commitment to improve the living conditions of the disadvantaged. I am happy to support Harapan Baru Lombok Indonesia by volunteering for this committee, as their work as a small yet progressive NGO working at grassroots levels deserves our support. From the successful participatory actions in West-Lombok, their impact is not about empowering their clients but also about building capacity in and broader support for community organizations and influencing policy. Harapan Baru Lombok Indonesia, therefore, deserves our committed support.

Hans Metzemaekers, Bestuurder van ouderenzorgorganisatie Azora, Voormalig lid rotaryclub Aalten-Wisch 

Stichting Harapan Baru stelt door middel van scholing, training en medische zorg kansarme (ten gevolge van armoede en/of beperkingen) jongvolwassenen in Lombok (Indonesië) in staat  zelfstandig en zelfredzaam in de maatschappij te kunnen meedraaien. Hoe mooi is het om jongeren in een kansloze positie een toekomst te bieden waarin ze zinvol bezig kunnen zijn, waardering en respect oogsten en erbij horen? Iedere euro aan stichting Harapan Baru gedoneerd, levert een bijdrage aan het geluk en welzijn van jongeren die anders in een uitzichtloze situatie blijven hangen. Beter kan het geld toch niet besteed worden?

Willem Verwey, Hoogleraar Universiteit Twente

Mijn naam is Willem Verwey en ik ben hoogleraar aan de Universiteit Twente. Ik ben lid geworden van de commissie van aanbeveling van de stichting Harapan Baru omdat het doel mij aanspreekt. Terwijl ik in het dagelijks leven jongvolwassenen opleidt die daardoor een goede toekomst tegemoet gaan, wil ik ook graag bijdragen aan een stichting die steun verleend aan, vaak jonge, mensen die in een achterstandssituatie verkeren. Harapan Baru doet dit door middel van educatie, voorlichting en werkgelegenheid. Dit maakt deze mensen zelfstandig en laat hen een volwaardig leven opbouwen. Daarmee kunnen ook zij een bijdrage leveren aan de maatschappij.

Hans te Lindert, Wethouder Gemeente Aalten

Ik ben Hans te Lindert, oud-onderwijzer en schooldirecteur, vader van drie opgroeiende kinderen en getrouwd met Janneke. Als wethouder ‘dichtbij’ zijn, de kloof tussen samenleving en politiek dichten en geluiden vanuit de maatschappij vertalen naar beleid is wat mij dagelijks motiveert en bezighoudt.Als wethouder van (o.a.) onderwijs en jeugd in de gemeente Aalten zet ik me dagelijks in voor kansengelijkheid onder jongeren. Daarin hebben we veel te winnen, ook in onze gemeente. Het is soms pijnlijk om te zien hoe verschillend de basis is die kinderen meekrijgen. En dan hebben we het over onze eigen gemeente, in ons welvarende landje in het rijke westen. Vele malen pijnlijker wordt het als we ons verplaatsen naar Lombok in Indonesië, daar waar Nick Rensink -afkomstig uit IJzerlo in onze gemeente Aalten- actief is. Daar is de kansenóngelijkheid nog veel groter, zeker als dit nog eens versterkt wordt door een beperking of (meervoudige) handicap. De stichting Harapan Baru zet zich in voor deze mensen die buiten de samenleving (dreigen te) vallen. Daar waar de overheid tekortschiet, zet Harapan Baru zich in voor een kansrijke toekomst voor hen waarvoor dat verre van vanzelfsprekend is. De Stichting Harapan Baru beveel ik van harte bij u en jullie aan!

Harry Esselink, Grondlegger van Hoveniersbedrijf  Esselink

Mijn naam is Harry Esselink  (Grondlegger van Hoveniersbedrijf  Esselink en van mijn gezin bestaande uit vrouw, drie kinderen en acht kleinkinderen). Meerdere keren al was ik getuige van een gloedvol betoog van Nick Rensink en Frank Timmermans over de goede werken van Harapan Baru. Ik ben onder de indruk van de impact die zij maken op Lombok voor mensen die qua geluk niet vooraan hebben gestaan tijdens het uitdelen. Als Rotary Aalten – Wisch hebben wij al een aantal projecten van Harapan Baru ondersteund en het geeft een goed gevoel om bij te dragen aan het  goede werk van de stichting. Ik beveel deze stichting dan ook van harte bij jullie aan . Elke euro komt op de juiste plek!