TEAM HARAPAN BARU LOMBOK INDONESIE

Nick Rensink

Nick is de stichting begonnen in 2016 om mensen met een beperking te helpen. In de daarop volgende jaren is er veel gebeurd en op dit moment begeleidt HBLI ook de gemeenschappen van Gunung Sari en Batu Layar. Binnen de stichting ligt de focus van Nick op het coachen van het team, het stellen van lange termijndoelen en het onderhouden van de contacten met donateurs en sponsors. Zijn hobby’s zijn de bergen intrekken, schaken en duiken. Waarom koos Nick, als Nederlander, voor dit werk: “Ik houd van het simpele leven hier. Leven is niet zo gehaast als in Europa, maar alles is mogelijk. Mensen nemen de tijd voor elkaar. Er is weinig hulp voor mensen met een handicap. Het is fijn  dat ik mensen kan helpen met mijn kennis. Pionieren en het ontwikkelen van nieuwe initiatieven zit in mijn bloed”.

Humaidi

Voordat Humaidi het handicapable-team kwam versterken in 2017, werkte hij als economieleraar op een privé-school. Daarnaast had hij een eigen bedrijfje, hij verkocht parfum. Na de aardbeving in 2018 besloot Humaidi zijn baan op te zeggen om de overlevenden te gaan helpen. Nu werkt hij voor Haraban Baru als coördinator voor de micro-ondernemingen. Hij vindt veel voldoening in het werk waarin de gehandicapte medemens meer zelfstandigheid krijgt. De waterprojecten die Harapan Baru de laatste jaren uitgevoerd heeft, stonden ook onder zijn leiding.Humaidi is getrouwd en heeft een zoon. Ondernemerschap zit in zijn bloed. In de toekomst hoopt hij samen met zijn vrouw weer een bedrijfje op te zetten.

Lia Marsandi

Lia is de teamleider van Haraban Baru Lombok Indonesië. Naast deze functie, coördineert ze de ontwikkelingsprojecten in de dorpsgemeenschappen en helpt ze 50 scholen met hulpprojecten na de natuurrampen. Ook geeft ze soms nog engelse les op school. Het is leuk om dat te kunnen doen als je de Engelse taal gestudeerd hebt. Ze wil graag de levensomstandigheden van mensen om haar heen verbeteren. De mensen laten (glim)lachen is het liefste dat ze doet. Wanneer ze niet werkt, houdt ze ervan om de natuur te ontdekken. Lia ontmoet graag mensen uit andere landen en ze heeft interesse in andere culturen.

Rifky

Rifky maakt sinds 2019 onderdeel uit van het team, hij is sociaal werker. Zijn vorige baan had hij bij één van de bekendste radiostations van Lombok. Hij beschikt over goede communicatieve vaardigheden, die hij inzet om de deelnemers van de micro-ondernemingen te helpen en te motiveren. Rifky zet zich ook in voor de microlening programma’s en hij helpt cliënten om de nodige documenten te verkrijgen van de regering (zoals identiteitspas of medische papieren). De community development (het ontwikkelen van dorpsactiviteiten door mn jongeren) wordt ook door Rifky begeleid. In zijn vrije tijd vindt hij het leuk om te koken en om tijd door te brengen met zijn katten.