SCOT IN DE ROOS

Bier brouwen in een whiskyvat: een experiment met een resultaat van twee werelden: bier en whisky! Bronckhorstbieren in Rha (nabij Doesburg) is deze uitdaging aangegaan. In een private cask van distilleerderij Bruichladdich ( Islay, Schotland) is een uniek vintagebier gebrouwen. Steve Gammage heeft zijn Bro(c)k in de Keel gebrouwen en gelagerd op dit vat. Vanuit zijn eerdere ervaringen als prijswinnaar van vele (ook Bok) bieren komt deze primeur volop aan de hoge verwachtingen tegemoet.

Op 6 oktober 2016 is dit unieke bier, genaamd SCOT IN DE ROOS bij de workshop Barbecue & Whisky van slagerij Gleis in Aalten voor het eerst gepresenteerd in aanwezigheid van de brouwer.

De smaaknotities: naast de duidelijk herkenbare tonen van caramel, rozijnen en noten komt de verstuivende whisky je blijvend tegemoet. De kleur is meer intensief donkerbruin van aard en dit vintagebier dient nog een half jaar te rijpen om aan kwaliteit en romigheid meer te winnen. Het is een veelbelovende eenmalige primeur, welke voor opleg van jaren door deze kurk geschikt is. Het bier zal het ook goed doen in combinatie bij wild en chocolade. Alcoholpercentage: 9,5%

De verdiensten van dit vintage bier en whisky worden door Oerkroeg Schiller en Keurslagerij Gleis beschikbaar gesteld voor ons Handi-Capable project. Het geld zal besteed worden aan het opzetten van micro-bedrijfjes. Namens Harapan Baru Aalten en Harapan Baru Lombok willen wij natuurlijk ook Oerkroeg Schiller en Keurslagerij Gleis hartelijk bedanken voor hun steun!