KIPPENHOUDERIJEN

Harapan Baru Lombok is van plan om samen met een aantal deelnemers in 2017 kippenhouderijen op te gaan zetten. Door de grote vraag en het gemak waarmee deze bedrijfjes kunnen worden opgezet en winstgevend gemaakt kunnen worden, is dit een goede optie voor onze deelnemers.

De deelnemers zullen worden getraind in het houden van kippen. Achter het huis van Achmad Noer worden er kippen gehouden, hij heeft ook al training aan anderen gegeven in het houden van kippen. Tijdens de training zullen de deelnemers leren hoe zij de kippen verzorgen, hoe je de gezondheid van een kip controleert en wanneer een kip gereed is voor verkoop.

Na de training doneert Harapan Baru Lombok aan elke deelnemer 100 kuikens (ras: ayam kampung) en voer voor 40 dagen. Het voer kan bij een eerdere deelnemer (Fatmawati) ingekocht worden, zodat zij weer kan profiteren van ons nieuwe programma.

De deelnemers verzorgen deze kippen voor 40 dagen, totdat ze groot genoeg zijn om verkocht te worden. Tijdens deze periode worden zij gecoached door Achmad Nur. De kippen kunnen verkocht worden op verschilende locaties en aan grote hoeveelheid bedrijven of families. Na de verkoop kunnen de deelnemers weer opnieuw kuikens, voer en vaccinatie kopen en de winst voor zichzelf houden, of investeren in het bedrijf om het verder te laten groeien.