Noodhulp Inak

Op 16 januari (2017) kreeg Harapan Baru Lombok Indonesia een verzoek tot hulp van een bevriende organisatie (Yayasan Endri’s Foundation / Lombok’s Forgotten Children). Na contact met de voorzitter is Nick op bezoek geweest en heeft de volgende informatie verzameld. De foto’s zijn aangeleverd door de buren, die de casus onder de aandacht van Endri’s foundation brachten.

Inak Minerah

Inak Minerah, die in Desa Gunung Gundil woont, was moeder van 2 kinderen. Zij had borstkanker in een vergevorderd stadium. Zij heeft geen behandeling gehad, omdat zij dit niet kon betalen. Zij was afvalraapster en stond er alleen voor. Doordat de kanker zover uitgezaait was zij zich te ziek om nog langer te werken. Dit zorgde ervoor dat zij en haar kinderen honger leden.

Na overleg met Endri’s werd besloten dat wij 2 miljoen rupiah (ongeveer 150 euro) beschikbaar stellen om haar en haar familie te ondersteunen. Na lang overleg en het plannen van de zorg voor de kinderen werd zij naar het ziekenhuis gebracht. Zij heeft hier een behandeling voor een infectie gehad en medicatie om de klachten die zij heeft (pijn, vermoeidheid, ademhaling) te verminderen.

Zij is daarna weer naar huis gegaan en hebben we van de rest van het geld de familie financieel ondersteund, zodat zij tot haar laatste dag geen honger hoefde te lijden. Na het overlijden zijn haar kinderen naar haar familie gegaan.

Steun ons zodat wij vrouwen als Inak kunnen helpen

Op Lombok zijn veel vrouwen zoals Inak te vinden. Vrouwen zonder een toekomst, vrouwen zonder educatie en vrouwen die er alleen voorstaan. Zonder uw steun is het onmogelijk om hen allemaal te helpen. Zou u willen overwegen om donateur van Harapan Baru te worden, zodat wij hen kunnen steunen?