Engelse les heropend

Meer dan een derde van de bevolking op Lombok leeft onder de armoedegrens. Veel van deze mensen hebben door de armoede geen opleiding kunnen volgen en zijn op jonge leeftijd begonnen met werken, maar blijven vast zitten in de armoede. Daarom verdienen juist zij het om een eerlijke kans te krijgen. Harapan Baru Lombok heeft haar lesprogramma Engels vernieuwd om deze doelgroep nog meer kansen op werk te bieden.

Op Lombok is er een schreeuwend tekort aan Engelstalig personeel. Hotels en restaurants willen alleen personeel aannemen dat al redelijk Engels spreekt. Daarom willen wij gratis bijscholing aanbieden voor armere mensen. Het programma is verdeeld over drie niveau’s, waarbij er gericht wordt op verschillende beroepen. Deelnemers starten op het eerste niveau (schoonmaker) en kunnen daarna hun studie vervolgen voor (huishoudelijk werker) niveau twee en niveau drie (serveerder).

In november 2016 wordt het nieuwe programma getest in Sandik, gevolgd door Kekeri. Beide klassen bieden mogelijkheid voor tien deelnemers om deel te nemen aan ons lesprogramma. Wij zoeken sponsoren die dit programma financieel mogelijk willen maken. Voor slechts 5 euro kunnen wij al een deelnemer trainen en een kans geven op een betere toekomst.