PRESENTATIES IJZERLO

Op donderdagmiddag 22 september 2016 was ik uitgenodigd op basisschool ’t Warmelinck in IJzerlo, de oude school van Nick, om te komen vertellen over een aantal projecten van Nick. Tevens kon ik de cadeautjes overhandigen, die Nick voor de school had meegegeven.

Alle kinderen van de school zaten verzameld in de grote hal en aan de hand van een PowerPoint presentatie kon ik de kinderen vertellen en laten zien hoe de situatie van de mensen die geholpen zijn door Harapan Baru Lombok verbeterd is.

Een paar weken later, op zondagmiddag 16 oktober heeft de activiteitencommissie IJzerlo een middag georganiseerd waarin wij aan de hand van foto’s een reisverslag konden doen van onze reis naar Indonesië van afgelopen zomer. Er waren 40 belangstellenden.

Wij zijn ons verslag begonnen met foto’s van ons bezoek aan 4 van de projecten van Harapan Baru Lombok. We hebben het verhaal verteld van Fatmawati met haar vogelvoerkraam . Zij kon met het verdiende geld een badkamer laten bouwen. Daarna hebben we foto’s laten zien van de prachtige schilderijen die Nurlan maakt. Het filmpje van Siti (wonend in een bamboe hut) en de foto’s van haar verbeterde woonsituatie nu – een stenen huisje- maakten grote indruk. Tenslotte kon iedereen meekijken met de bamboevlechter Adi. Hij kan, dankzij de hulp van Harapan Baru Lombok, zijn dochter aan de universiteit laten studeren.

In de pauze was er gelegenheid om Indonesische producten te kopen en/of zelfgemaakte kaarten.
Na de pauze hebben we foto’s laten zien van onze rondreis met de vele excursies die we hebben gemaakt.
Het was een geslaagde middag, met verwarmende reacties en we konden een mooi bedrag overmaken naar Harapan Baru.

~ Egbert van Ewijk, bestuurslid Harapan Baru