ADVENTSMARKT 2016

Geschreven door Ankh Gussinklo voor Harapan Baru Lombok Indonesia

Afgelopen 10 december 2016 maakte Harapan Baru haar debuut op de Adventsmarkt rondom de Oude Helenakerk in Aalten. De kraam was overzichtelijk ingericht met producten uit Indonesië, een viertal prachtige schilderijen van Nurlan en – uiteraard – het nodige voorlichtingsmateriaal van onze Stichting, welke nog eens uitgebreid toegelicht werd door de bestuursleden van Harapan Baru Aalten en de ouders van Nick.

Ook werd, ter extra promotie een zogenoemde Leporello gepresenteerd, waarbij het eerste exemplaar werd aangeboden aan de oma van Nick.
Hierbij zij vermeld dat mevrouw Aalbers (de oma van Nick) in de dagen na kerst, na een operatie is overleden. Verdrietig, maar tevens is deze ‘laatste bewuste daad voor haar kleinzoon in den vreemde’ ook een ontroerende herinnering voor haar nabestaanden.

Wat de bovengenoemde Leporello betreft: Deze bevat een 20-tal gedichten van Ankh Gussinklo, in ‘harmonicavorm gegoten’ door haar broer Joop Westerveld. De poëzie is voor een deel gelinkt aan Harapan Baru, maar heeft anderzijds ook een meer ‘algemene’ inhoud.

Tot onze verrassing gingen ze als de spreekwoordelijke ‘warme broodjes’ over de toonbank of, meer beeldend gezegd; als warme gebaren over en weer.
En zo keerden vele Aaltenaren voor zegge 5 euro huiswaarts in de wetenschap dat zij op een plezierige manier een prachtig project ondersteunden, én – als bonus – wat het fenomeen ‘Leporello’ inhoudt.

Inmiddels zijn alle honderd exemplaren uitverkocht wat, samen met de vrije giften, een bedrag opleverde van bijna 600 euro.
Eén en ander gaf zoveel Hoop dat er nog weer een nieuwe voorraad in de maak is!

Een collectie waarvan – opnieuw- geen cént aan de strijkstok blijft hangen!

Voor bestelling kunt u contact opnemen met aalten@harapan-baru.com

Ankh leest voor uit haar Leporello terwijl oma Aalbers en Egbert aandachtig meeluisteren.