BEDRIJFSONDERSTEUNING

Een bedrijf opzetten is een grote uitdaging. Daarom ondersteunt Harapan Baru Lombok Indonesia onze deelnemers aan de training met een aantal aanvullende diensten:

  • Financiering (micro-kredieten, subsidie of beurs). Het hebben van kapitaal is een vereiste om een bedrijf op te kunnen zetten. Vaak is dit kapitaal voor mensen met een beperking niet bereikbaar. Zij hebben niet de kans gehad om zelf kapitaal op te bouwen en hebben geen mogelijkheid om een lening af te sluiten. Daarom biedt Harapan Baru Lombok hen steun bij het financieren van hun bedrijf.
  • Het helpen aanschaffen van de benodigde producten. Niet alle deelnemers zijn even mobiel of hebben de juiste contactpersonen om producten goedkoop aan te schaffen. Harapan Baru Lombok kan de deelnemers aan de training helpen bij het zoeken van de benodigde producten om hun bedrijfje op te zetten.
  • Marketing (zorgen dat de mensen in de regio over het bedrijfje gehoord hebben) is belangrijk om ervoor te zorgen dat de gemaakte producten verkocht worden. Harapan Baru Lombok kan haar contacten gebruiken om de producten die door de deelnemers aan de training gemaakt worden te promoten.
  • Harapan Baru Lombok kan helpen bij het zoeken van geschikte verkooppunten. Voor onze deelnemers is het vaak moeilijk om goede partners of locaties te vinden door een te beperkt netwerk om hieraan te komen. Harapan Baru Lombok kan rondvragen en hen helpen dit te regelen.
  • Bedrijven van deelnemers aan de training met elkaar linken (bijvoorbeeld een bedrijf dat vogelzaad verkoopt verbinden met een bedrijf dat met kippen werkt) om zo de inkomsten te verbeteren.
  • Het meedenken en ontwikkelen van nieuwe producten die aansluiten bij het huidige aanbod. Zo biedt één van de deelnemers aan de training naast bakso (een hete soep), nu ook es kepala (koud kokosnootwater) aan, wat een goede mix is tussen warm en pittig / koud en zoet en zijn omzet heeft vergroot.
  • Het helpen aanvragen en regelen van vergunningen of kwaliteitskenmerken bij relevante overheden.
  • Het begeleiden en ondersteunen van de deelnemer aan de training bij activiteiten die nieuw voor hem zijn. Veel deelnemers moeten activiteiten ondernemen die zij nog nooit eerder gedaan hebben. Op zulke momenten is het fijn om hierbij een steuntje in de rug te hebben.