Project Description

Solatiah

Naam: Solatiah

Locatie: Desa Midang

Bedrijf: Winkeltje met levensproducten

Periode: Voorjaar 2017

Bedrag: 80 euro

Activiteiten: Solatiah heeft samen met Harapan Baru Lombok Indonesia haar kiosk (een klein winkeltje met dagelijkse levensmiddelen) uitgebreid. Voorheen verkocht ze alleen gekookte nasi en wat snacks. Met behulp van Harapan Baru Lombok verkoopt ze nu ook zeep, mie, koffie en thee. Ook maakt ze zelf snacks, koffie en thee. Mensen kunnen voor haar huis zitten op een bankje om deze snacks op te eten.

Na het uitbreiden van haar assortiment hebben we Solatiah laten deelnemen aan onze cursus boekhoudkunde & ondernemerschap. Nadat deze afgerond is hebben we haar elke week thuis bezocht, om de boeken te controleren en haar te coachen bij verdere keuzes om haar inventaris uit te breiden.

Na het helpen uitbreiden van de inventaris hebben wij ook Solatiah’s winkel meer zichtbaar gemaakt. Doordat haar winkel klein is en de producten vanuit een raam worden verkocht is het moeilijk te zien vanaf de straat waar haar winkel is. Door een spandoek op te hangen en gekleurde lampjes voor ’s avonds toe te voegen is haar winkel nu een stuk meer zichtbaar vanaf de straat. Dit heeft haar geholpen om de omzet te vergroten.

Steun Solatiah en andere deelnemers van het Handi-Capable programma en laat hun dromen uitkomen.