Project Description

Saleh

Naam: Saleh

Locatie: Montong Sager

Bedrijf: Kippenboerderij

Periode: najaar 2017

Bedrag: 80 euro

Activiteiten: In de tweede week van juli zijn we begonnen met het trainen van alle deelnemers. Achmad Noor, onze social worker, nam de deelnemers mee naar een grote kippenboerderij om hun de verschillende fases van de levensloop van de kip te tonen en uit te leggen wat zij moesten doen om de kip te verzorgen.

Hierna moesten we twee weken wachten totdat de kuikens bezorgd konden worden, omdat er veel vraag naar kuikens was. In de tussentijd hebben we de omgeving opgeschoond en de kooien gereedgemaakt.

In de eerste week van augustus hebben we de kuikens bij de deelnemers bezorgd. De deelnemers zijn vanaf deze periode de kuikens gaan verzorgen. Achmad Noor kwam elke maandag bij elke deelnemer op bezoek om hen te begeleiden en te ondersteunen.

Tijdens deze bezoekjes werden de kuikens gecontroleerd, maar werd er ook gelijk informatie gedeeld over verschillende levensvaardigheden, zoals het belang van sparen en hoe schoon drinkwater te maken.

Daarnaast kwamen de deelnemers meerdere malen samen in verschillende groepen, om informatie uit te wisselen. Deze groepen werden voorgezeten door pak Saleh en pak Jalaludin, die al ervaring hebben in het houden van kippen. Zij deelden informatie waar de deelnemers de kippen kunnen gaan verkopen en waar ze goedkoop kuikens en voer kunnen inkopen.

In de laatste week van september en de eerste week van oktober hebben alle deelnemers hun kippen verkocht. Alle deelnemers hebben besloten hun bedrijfje voor te zetten door nieuwe kuikens in de kopen.

Update 15/12/17: Door de gevolgen van een beroerte is Pak Saleh overleden. Zijn familie vertelde ons dat hij tot de laatste dag met veel plezier voor zijn kippen zorgde.

Steun Saleh en andere deelnemers van het Handi-Capable programma en laat hun dromen uitkomen.