Project Description

Malaria Preventie

Aanleiding
In juli en augustus werd Lombok opgeschrikt door een aantal krachtige aardbevingen, gevolgd door duizenden naschokken. Meer dan 500 mensen vonden de dood en meer dan 350.000 werden door de aardbevingen getroffen. Veel publieke voorzieningen werden vernietigd en veel families werden in tijdelijke kampen ondergebracht.

Activiteiten
In september brak in Gunung Sari malaria uit. In de eerste maand raakte al meer dan 300 mensen geinfecteerd.

Aan de dorpen in Gunung Sari zijn klamboes geleverd. De plaatselijk gezondheidscentra zorgden voor de verspreiding door de direct getroffen gebieden. Het werd hun van overheidswege echter verboden om ze ook in dorpen in de omgeving te verspreiden. Daar nam Harapan Baru Lombok Indonesia de verantwoordelijkheid voor.

Ook kampte men met personele onderbezetting, waardoor men nauwelijks voorlichting over het herkennen van de ziekte en het voorkomen daarvan kon geven. HBLI heeft de gezondheidscentra daarbij ondersteund.

Eén klamboe biedt bescherming aan maximaal 4 personen. Afhankelijk van de grootte ontving elke familie 1 of 2 klamboes. Van donors zijn 3 dozen met anti-muggen lotion ontvangen, die ook verspreid zijn in de dorpen.

Resultaat
In totaal zijn 1225 klamboes verstrekt en zijn 3 dozen met anti-muggen lotion uitgedeeld in de dorpen: Medas, Guntur Macan, Montong Sager en Penimbung.

Kosten
Met de aanschaf van de klamboes is een bedrag gemoeid geweest van IDR 34.080.000. Omgerekend met de toen geldende koers komt dat neer op € 2.150,–.