Project Description

Adi Amrulah

Naam: Adi Amrulah

Locatie: Gunung Sari

Bedrijf: Bamboe / dak vlechter

Periode: Voorjaar 2016

Bedrag: 100 euro

Activiteiten:  Adi Amrulah was één van onze eerste cliënten. Samen met zijn familie vlocht hij manden, muren en daken van bamboe. Zijn bedrijf draaide al goed, maar al het geld ging op aan de universitaire studie van zijn dochter. Hij wilde ook graag zijn zoon naar de universiteit sturen, maar maakte zich zorgen of hij voldoende inkomsten had om dit te betalen. Harapan Baru Lombok heeft hem geholpen bij het vergroten van zijn omzet door te helpen bij het zoeken en aannemen van nieuw personeel. Na het vinden van geschikt personeel heeft Harapan Baru Lombok de eerste drie maanden salaris van het personeel gesponsord.

Update 20/11/17: Het oorspronkelijke idee was dat wij Adi nog een keer zouden gaan helpen en een speciale werktafel voor hem zouden maken, zodat hij niet meer op de grond hoeft te werken en daarmee zijn rug kan sparen. Dit bleek helaas niet haalbaar. In plaats daarvan hebben we hem geholpen om te leren nieuwe producten van bamboe (zoals hoeden en manden) te maken, de kwaliteit van het product te bewaken, en mensen te zoeken die dit in samenwerking met hem gaan maken, zodat hij langzaam met pensioen kan gaan.

Tijdens de huisbezoeken heeft Adi advies gehad over sparen, gezonde voeding, schoon drinkwater, stoppen met roken en het belang van naar school gaan.

Steun Adi en andere deelnemers van het Handi-Capable programma en laat hun dromen uitkomen.