Cheque voor noodhulp

Direct na de aardbevingen op Lombok in juli en augustus 2018 richtten de werkzaamheden van Nick en Harapan Baru Lombok Indonesia zich volledig op het verlenen van noodhulp.

Nadat bekendheid hieraan was gegeven, zowel in de landelijke, regionale als plaatselijke pers, en ook rechtstreeks fondsgevers benaderd waren, kwamen al snel de eerste bedragen binnen op de rekening van Harapan Baru Aalten Nederland. Niet alleen uit Nederland, maar zelfs vanuit België en Duitsland.

Op verschillende plekken werden acties georganiseerd om geld op te halen, zoals appeltaartverkoop en fundraising. De opbrengst daarvan is nu al ruim € 57.000,–.

Ook collectes werden er gehouden o.a. door Maaike Hasselman uit Westervoort. Zij heeft een halfzusje wonen op Lombok, die zij verschillende keren heeft bezocht. Ook in 2018 was zij er geweest, net voordat de aardbevingen plaatsvonden. Toen zij daarvan hoorde vond zij dat ze wat moest doen.

Zij heeft vervolgens in haar woonplaats een huis-aan-huis-collecte georganiseerd. Samen met 5 andere collectanten is zij meerdere dagen op pad geweest. Ook tijdens de weekmarkt collecteerden zij en op verschillende plekken, zoals in de sportschool en bij de pedicure werden collectebussen neergezet. Uiteindelijk werd het prachtige bedrag van € 1010,– opgehaald.

Op 29 okober 2018 kwam zij dit bedrag, samen met medecollectant Joop van Weelden, in de vorm van een cheque symbolisch aanbieden aan een delegatie van het bestuur van Harapan Baru Aalten Nederland.

Als blijk van waardering voor haar inzet werd haar een bloemetje overhandigd. Symbolisch wilde het bestuur daarmee ook de dank overbrengen aan alle andere gevers.