Training Projectmanagement Jongeren

De laatste weken hebben we actief gewerkt met de jeugd in Medas. Zij leerden van Lia en Nick de basis van projectmanagement. Deze vaardigheden maakt het voor hen mogelijk om kleine projecten binnen hun gemeenschap op te zetten.

Zij leerden vaardigheden zoals probleem-analyse, smart-doelen maken, een plan van aanpak schrijven en hoe een simpele administratie bij te houden. De eerste projecten die zij zelfstandig willen gaan opzetten is het plaatsen van vuilnisbakken in Medas Pintu Air en meer bewustwording over afval te creëren.

Daarnaast hebben we ook mensen van de PIK-M groep en de Pituq organisatie getraind. Zij willen hun vaardigheden gaan gebruiken voor een naschools programma en het verbeteren van de hygiëne van de kinderen die naar school gaan.

Om onze training af te sluiten hebben we besloten om ons ecobrick gebouw een officiele naam te geven. De jeugd van Medas gaat vanuit hier werken, dus het is belangrijk dat mensen het gebouw weten te vinden. Gezamenlijk is voor de naam “Gedung Harapan Baru Medas” gekozen. Wat vrij vertaald het “Gebouw van nieuwe hoop voor Medas” betekent. Hopelijk gaan de jongeren deze nieuwe hoop vlug realiseren met hun projecten!