AARDBEVINGEN 2018

Op 29 juli 2018 en op 5, 9, 18, 19 augustus is Lombok getroffen door vijf aardbevingen met de kracht van 6.0 tot 7.0 op de schaal van Richter. Meer dan een half jaar later wordt Lombok nog steeds getroffen door naschokken.

Deze aardbevingen hebben aan meer dan 500 mensen het leven gekost en er zijn meer dan 2000 gewonden gevallen. Daarnaast zijn er meer dan 140.000 woningen verwoest en zijn belangrijke faciliteiten, zoals ziekenhuizen en scholen beschadigd. Veel mensen zijn hun woning verloren of durven niet meer in huis te slapen. Na de aardbeving was een groot tekort aan producten zoals deken, zeil, medicijnen en voedsel.

Na de eerste aardbeving zijn Humaidi en Nick namens Harapan Baru Lombok Indonesia meerdere malen naar het getroffen gebied gegaan. De tweede aardbeving dwong ons echter om dichterbij huis hulp te verlenen. Sinds 6 Augustus werkt Harapan Baru Lombok in de regio Gunung Sari en Lingsar.

Op deze pagina kan u lezen wat Harapan Baru Lombok Indonesia gedaan heeft om de getroffen bevolking te ondersteunen. Ook willen wij graag via deze pagina alle donateurs hartelijk bedanken voor hun steun. Samen maken wij het wij verschil.

PROJECTVERSLAGEN

Hieronder ziet u een overzicht van alle projecten die wij hebben uitgevoerd. Klik op de link om naar een specifieke project-pagina te gaan.